Новий господар вуличної торгівлі-нові імена, старі схеми

Торгівля в місті Києві — справжнє поле битви за політичний вплив.

КП «Міський магазин» — ключове підприємство, в боротьбі різних політичних сил. Кожна зміна в його керівництві — це відображення складної гри за владу окремих груп впливу.

Передісторія

Впродовж багатьох років неформальним “королем” цієї сфери залишався Дмитро Білоцерківець, який контролював вуличну торгівлю через своїх довірених осіб. Серед них був Андрій Андрющенко багаторічний керівник міського магазину, від яких залежало розміщення об’єктів торгівлі.
Така ситуація тривала, допоки Андрющенко не отримав дві підозри. Останній був звільнений, а Білоцерківець втратив контроль над підприємством.

Зі зникненням Білоцерківця з арени торгівлі, новим впливовим гравцем стає голова комісії з питань підприємництва та благоустрою депутата від “Слуги народу” Владислав Трубіцин, що ще більше ускладнило ситуацію. Аман Моламов, який входив до групи впливу разом із Трубіциним спіткали корупційні скандали.
А депутат Трубіцин побоюючись невідворотності покарання покинув країну.

На початку повномасштабної війни Білоцерківець намагається повернути собі вплив.
Призначення Сергія Мартинчука колишнього голову Печерської адміністрації директором «Міського магазину» здавалося логічним кроком для відновлення контролю, але це викликало нову хвилю проблем і підозр.

На тлі останніх змін у сфері торгівлі Києва, в центрі уваги опиняється новий керівник КП «Київ. Прозоро», Ігор Горобець. Він, згідно з неофіційними джерелами, тісно пов’язаний з Ваганом Товмасяном і тепер відіграє ключову роль у вирішенні, які малі архітектурні форми залишатимуться на своїх місцях, а які підуть під демонтаж.

Товмасян, здавалося б, продовжує справу свого попередника, сумнозвісного Владислава Трубіцина, спрямовуючи свої зусилля на новий розподіл впливу у торгівлі. Всі ключові рішення проходять через нього, а на важливі посади в підприємствах призначаються особи, що викликають відчуття певного “збігу обставин”.

Відомий Товмасян, скандальною забудовою ресторанного комплексу в столичному парку Соломянського району, просто посеред зеленої зони. Колишній членом партії регіонів, урочисто відкривав філію партії в Святошинському районі, бізнесмен із широким інтересом в різних галузях, помічений у співпраці із сепаратистами Луганської області в 2014 році.

З неофіційних джерел стало відомо, що спроби вирішити питання завершуються одним сценарієм: вас направляють до ресторану “Орлі”, де вам доведеться вирішувати свої справи безпосередньо з новим “королем” київської вуличної торгівлі, але чи не призведе це до повторення історії, покаже тільки час.

Оставьте комментарий